Захист інформації

Забезпечення захисту інформації – важливе питання в сфері ПЗ та баз даних.

Відповідно до правил, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2006р. №373, у комплексі «Управління персоналом» передбачено декілька рівнів захисту, а саме:
  •  запуск модулів ПЗ у захищеному режимі;
  •  автентифікація користувачів;
  •  розмежування повноважень користувачів при роботі з даними;
  •  вбудовані засоби SQL - сервер для захисту бази даних від несанкціонованого доступу.

Обробка інформації у базі даних виконується виключно засобами модулів комплексу, які забезпечують її захист від несанкціонованого та неконтрольованого ознайомлення, модифікації, знищення, копіювання, доповнення.

     Комплекс програм «КОМІНТЕХ. Управління персоналом» повністю відповідає вимогам регламенту ЄС з захисту даних GDPR. При отриманні авторського права комплекс пройшов аудит з багатьох напрямків, у тому числі по принципам роботи з даними та захисту персональних даних.
     Слід зазначити, що реєстрація нас, як розробника та довіреного видавця програмного забезпечення відбулась компанією «Dun & Bradstreet». Цей факт доволі важливий, враховуючи те, що ООН та Європейська Комісія використовують «Dun & Bradstreet» в якості офіційного постачальника інформації про компанії. При реєстрації був присвоєний унікальний ідентифікатор юридичних осіб у глобальній базі даних (D-U-N-S® Number), що у світовому комерційному секторі є стандартом ідентифікації організацій. Уряд США та Європи вимагає наявності цього ідентифікатора для укладання державних контрактів.
     Також, одним з напрямків захисту персональних даних клієнтів є можливість використовування служби Active Directory Services (AD DS), яка надає метод безпеки доступу до даних шляхом перевірки автентичності входу та керування доступом до об'єктів. Застосування AD дає високий рівень безпеки корпоративної мережі, тому що дані (облікові записи) зберігаються на контролерах доступу, які захищені від зовнішнього доступу.