ПЛИННІСТЬ КАДРІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ГРАФІК ВІДПУСТОК. ЯК КАДРОВИКУ МІНІМІЗУВАТИ РИЗИКИ НЕВНЕСЕННЯ ВАЖЛИВИХ ЗМІН

Життя буремне (особливо сьогодні) і не завжди вдається все передбачити, да і до того ж, де ж наш дух авантюризму і готовність все змінити в одну мить! Наш кадровик в цей момент:

«Ааа… Да ви знущаєтесь наді мною!».

Було б дуже смішно, якщо б не було чистою правдою.

Беручи до уваги норми закону «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР (далі – Закон № 504), щорічно на кожному підприємстві має бути складений графік відпусток, за яким працівників слід письмово повідомляти в 14 денний строк до дати початку конкретної відпустки.

Так як складання графіку відпусток на кожний календарний рік повинно відбуватись не пізніше 5 січня поточного року, працівники відділу кадрів, зазвичай, починають дбати про це заздалегідь: ще в листопаді – грудні місяцях року, що передує звітному. Початок процесу складання графіку залежить від кількості працівників на підприємстві. Також важливим аспектом в цьому питанні є наявність відпусток, дні яких припадають на перші числа нового календарного року.

Враховуючи всі вищевказані тонкощі та дедлайни, у кадровика вистачає роботи тільки по одному цьому пункту. Додаймо до цього звільнення, декретні відпустки, та найм нових співробітників – в таких умовах дуже легко щось випустити з уваги. А це питання достатньо важливе, так як тут враховуються не тільки особисті інтереси працівників, але і інтереси продуктивного функціонування робочого процесу (виробництво, якість надання послуг тощо). Тож треба, що б все було чітко за планом.

​Маючи багаторічний досвід співпраці зі своїми клієнтами, чудово знаємо, як може паморочитись голова від цих «рокіровок». Тому додатково розробили алгоритм перерахунку графіка відпусток з урахуванням звільнених та новоприйнятих співробітників, завдяки якому працівники відділу кадрів зможуть зекономити свої нерви та час.

«Фішкою» алгоритму стало автоматичне доповнення даних у графіку відпусток поточного року при прийомі співробітника.

Якщо для вашого підприємства актуально складання графіку відпусток при прийомі співробітника за певним унікальним алгоритмом, це може бути реалізовано. Для цього необхідно звернутись до наших фахівців і вони залюбки зроблять всі налаштування під ваші умови.