Детальне ведення військового обліку

17 квітня було опубліковано Закон № 3633 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», набрання чинності якого відбудеться 18 травня.

❗ У зв’язку з прийняттям Закону № 3633 в комплексі «КОМІНТЕХ. Управління персоналом» була внесена зміна для визначення віку призовників – відтепер до 25 років.
Нагадуємо, що у модулі «Кадри» реалізовано детальне ведення військового обліку, а саме:
1. У комплексі програм «КОМІНТЕХ. Управління персоналом». Модуль «Кадри» реалізований детальний облік військовозобов’язаних. Всі первинні дані по співробітнику ведуться згідно його військово-облікового документу.
2. Реалізовано формування необхідних звітів згідно Порядку №1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», а саме:
  • Додаток 4. Повідомлення про зміну облікових даних;
  • Додаток 5. Списки персонального військового обліку;
  • Додаток 6. Чисельність заброньованих осіб;
  • Додаток 12. Відомість оперативного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • Список юнаків, що підлягають приписці до призовної дільниці;
  • Додаток 3 п. 76. Витяг про бронювання;
  • Додаток 5 п. 76. Повідомлення про бронювання.
3. Додатково для потреб підприємств розроблені звіти для ведення військового обліку за управлінським обліком та можливість формування списків військовозобов’язаних / призовників / резервістів у Пошуковій системі.
4. Військовозобов’язані, що мають військову облікову спеціальність згідно переліку дефіцитних військово-облікових спеціальностей (лист Генштабу ЗСУ від 20.04.2023 №300/1/С3886), не підлягають бронюванню відповідно до п.7 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 №1487.
З ціллю оптимізації роботи співробітників відділу кадрів: шляхом економії часу та мінімізації людського чинника, у модулі «Кадри» розроблена автоматична звірка ВОС співробітників з вищевказаним переліком дефіцитних спеціальностей, за якими вони не мають права на бронювання.

5. Реалізовано функціонал для завчасного нагадування про необхідність переоформлення бронювання військовозобов’язаних співробітників.