Комплексні рішення контролю доступу на підприємстві

Ми не відкриємо вам Америку розповідями про те, що багато чого в сфері внутрішньої безпеки підприємства залежить саме від вжитих на ньому заходів, незважаючи на зовнішні обставини. Цілком доцільно було б подбати про це в підконтрольних нам рамках.

Тому поговоримо про системи контролю доступу на підприємстві. А точніше, про важливість комплексних рішень, які забезпечать максимальну ефективність з’єднання апаратної частини з програмною.

Нажаль, події останніх років відчутно вплинули на ринок СКУД. Суттєво зменшилась кількість компаній продавців обладнання, з яким можлива продуктивна інтеграція.
На ринку України достатньо представників апаратної частини, але функціонал більшості з них обмежено такими примітивними функціями, як пропуск на вхід/вихід. Зрозуміло, що цього не достатньо для реалізації широкого спектру функціоналу, необхідного для організації повноцінної системи безпеки, обліку робочого часу та контролю дисципліни на підприємстві.
Проте, нещодавно, нам все ж таки пощастило провести інтеграцію комплексу «КОМІНТЕХ. Управління персоналом. Комплексна система табельного обліку та контролю доступу» з апаратною системою контролю доступу ZKBio CVSecurity від компанії ZKTeco (офіційний представник в Україні компанія Технотрейд м. Київ), яка дозволяє:
  • об’єктивно реєструвати час прибуття на робоче місце та вибуття з нього;
  • відстежувати прихід людини згідно з графіком;
  • відслідковувати в реальному часі місцезнаходження певної людини на території підприємства;
  • знизити втрати виробництва, пов'язані із порушеннями виробничої дисципліни та безконтрольним доступом сторонніх осіб;
  • підвищити рівень безпеки умов праці на основі своєчасного подання даних про осіб, що знаходяться у певних зонах на території, для вжиття оперативних заходів в аварійних ситуаціях;
  • виконувати точні розрахунки фактично відпрацьованого часу на основі відміток зчитувача на прохідній, та будувати табель виходів, для подальшого нарахування заробітної плати працівникам;
  • автоматично формувати звітні документи за будь-який період.
Для успішної інтеграції ми виконали ряд доопрацювань та випробувань на тестовому стенді, який надала компанія постачальник обладнання. Після впровадження комплексу на промисловому підприємстві можемо сказати, що він успішно пройшов випробування в продуктивному режимі.

Завжди раді новим викликам та з нетерпінням чекаємо на новий досвід.